Huset i Malling

Selvom vi har været meget glade for huset på Herredsvej, så vidste vi også at det ikke ville være det hus vi skulle være gamle i. Så duer det ikke med et hus i tre plan. Det nye hus skulle være formet rundt om en atrium gård. VI havde ikke en klar plan for hvordan det skulle være, men vi skiftes til at lave nogle skitser en gang i mellem.

I januar 2020 efter et besøg i Hadsten tog vi en lidt impulsiv beslutning om at køre forbi Byg og Bo udstillingen ved Haldum. Her så vi for første gang et hus med en atrium gård, men også mange andre løsninger og tilgange til husindretning. Det betød at vi blev lidt mere seriøse om at vi måske skulle bygge vores eget hus.

Så vi begyndte at lave tegninger – mange tegninger. Men næsten alle startende med at atriumgården er det første på tegningen. En af de første tegninger er nok denne:

Selvom vi ikke havde en grund så tænkte vi meget solens gang rundt om huset og hvad det betød for hvor vi ville placere de enkelte rum. Og samtidigt fandt vi ud af at vi ikke ville lave et hus med mange rum. I stedet skulle det fleksible reoler der skulle skille et relativt stort rum i mindre enheder. Det betød også at tegningerne havde flere lighedspunkter

Og herunder er den (eller en lignende) der er blevet afleveret til de byggefirmaer vi snakkede med.

Og sådan kom tegningen til at se ud efter at Menzer og Kristensen havde haft den forbi deres tegnere.